top of page

Faalangst

Iedereen is weleens bang. Dit gevoel maakt deel uit van de normale ontwikkeling van je kind. En het overwinnen van angst hoort ook bij het opgroeien. Maar wat als de angst een probleem wordt en het zo in de weg zit dat het je kind belemmert in dagelijkse situaties, dan kan er sprake zijn van faalangst.

 

Signalen van faalangst kunnen bijvoorbeeld zijn:  

  • Angst om fouten te maken

  • Spanning en/of stress bij het leveren van een prestatie

  • Twijfel over eigen kwaliteiten

  • Spanning in de omgang met anderen 

  • Moeite met kritiek

  • Moeite om met nieuwe of onbekende situaties om te gaan

 

Faalangst betekent letterlijk de angst om te falen, angst om te kort te schieten, of niet te kunnen voldoen aan verwachtingen van jezelf of anderen. Naar schatting heeft circa 1 op de 10 kinderen op de basisschool last van faalangst. Rond de eindexamens op de middelbare school heeft 1 op de 5 er last van. Maar gelukkig is er iets aan te doen!

 

Bij faalangst coaching leert je kind om beter om te kunnen gaan met deze angst. Dit doen we door middel van opdrachten, ontspanningsoefeningen en de Relationele Emotieve Therapie (RET). Er ontstaat inzicht in de eigen gevoelens, gedachten en gedrag. Negatieve gedachten worden aangepakt en omgebogen naar positieve gedachten. Hierdoor verandert het gevoel over een bepaalde negatieve gebeurtenis en wordt de kans vergroot om in de toekomst hier op een andere manier mee om te gaan. Met als resultaat een eigen unieke manier van omgaan met deze angst. Be you, but better. Voor meer info, neem vrijblijvend contact op. 

(Top)sport en faalangst

Faalangst (of choken) zijn gevoelens waar sporters ook last van kunnen hebben. Op het moment dat het er echt om gaat dan lijken sommige sporters er altijd te staan en presteren ze naar verwachting, maar andere sporters bezwijken juist onder de druk. Faalangst kan een enorm grote impact hebben op je sportbeleving/plezier en prestaties. Met een op maat begeleiding en gerichte opdrachten leer je hier mee om te gaan. Zo leer je o.a. dat het prima is om fouten te maken. Ook helpt het om je niet teveel te focussen op het einddoel of op jezelf, maar je juist te concentreren op het proces en de taak. Benieuwd naar de mogelijkheden, ik sta je graag te woord.  

 

BijMaartje coaching

email@bijmaartje.nl

+31 (0)6 20604173

 

 

 

​© 2016 bijMaartje kindercoaching      Algemene Voorwaarden      Disclaimer      Privacyverklaring

  • Instagram bijMaartje
  • Facebook bijMaartje
  • LinkedIn Maartje van Draanen
bottom of page