Faalangst

Faalangst de baas

Iedereen is weleens bang. Het maakt deel uit van de normale ontwikkeling bij je kind. En het overwinnen van angst hoort ook bij het opgroeien. Maar wat als de angst zo in de weg zit dat het je kind belemmert in dagelijkse situaties? Dan kan er sprake zijn van faalangst. Signalen van faalangst kunnen bijvoorbeeld zijn: 

 

  • Angst om fouten te maken

  • Spanning en/of stress bij het leveren van een prestatie

  • Twijfel over eigen kwaliteiten

  • Spanning in de omgang met anderen 

  • Moeite met kritiek

  • Moeite om met nieuwe of onbekende situaties om te gaan

 

Of zie je perfectionistisch gedrag bij je kind, of misschien juist teruggetrokken gedrag. Herkenbaar? Dan kan er sprake zijn van faalangst.

Faalangst betekent letterlijk de angst om te falen, angst dat je iets niet kan of het niet lukt. Het komt vaak voor, zowel bij jongens als bij meisjes. Naar schatting heeft ongeveer 1 op de 10 kinderen op de basisschool last van faalangst. Rond de eindexamens op de middelbare school heeft 1 op de 5 er last van. Maar gelukkig is er iets aan te doen!

 

In de training ‘Faalangst de baas’ leert je kind om beter om te kunnen gaan met deze angst. Er ontstaat inzicht in de eigen gevoelens, gedachten en gedrag. Met als resultaat een eigen unieke manier van omgaan met de faalangst. Daarnaast worden ook de sociale en weerbare vaardigheden verder ontwikkeld.

 

Individuele faalangstbegeleiding op maat is mogelijk, zoals ook begeleiding in een groep. Maar ook duo training behoort tot de mogelijkheden. De groepstraining bestaat uit een individueel intakegesprek met de ouders, een gezamenlijke informatieavond voor ouders en 8 bijeenkomsten voor de deelnemers. De training wordt verzorgd in kleine groepen (4-8 deelnemers) om op die manier volop ruimte te bieden en individu de aandacht te geven die nodig is. De training wordt gegeven aan kinderen van 8-14 jaar. Het tarief van deze groepstraining bedraagt €349,- per kind (inclusief btw). Bij de duo-training bedragen de kosten €45,-

per sessie per persoon. Meestal beslaat een traject 8 sessies (à 60 minuten), plus een ouderavond. Meer informatie omtrent de tarieven van een individueel traject kun je hier vinden.

Volg mij

  • Facebook - White Circle
  • LinkedIn Social Icon

​© 2016 bijMaartje kindercoaching

Algemene Voorwaarden            Disclaimer           Privacyverklaring